3 oct. 2012

Regenerarea părului

Urzică - Urtica Diocia, are capacitatea de a bloca conversia testosteronului in DHT (DHT este adesea cauza căderea părului mai ales la persoanele de sex masculin). O doză de 50-100 mg pe zi, sub formă de capsulă, este recomandată.

Ginkyo biloba: aceasta planta îmbunătăţește circulaţia sângelui la nivelul creierului şi în piele. Se crede că fluxul de sânge crescut în zona creierului oferă mai multe substante nutritive pentru foliculul pilos promovând astfel regenerarea parului. O doza recomandată este de 120-160mg de extract , în trei doze.

El Shou Wu: - cunoscut sub numele de Polygonum multiflorum, a fost utilizată în mod tradiţional pentru a reduce caderea parului si poate fi luată în formă de capsulă sau ca un ceai.

Pygeum africanum: - din scoarţă unui copac vesnic verde si functioneaza ca ceai verde. Acesta este utilizat pentru a trata calviţia masculină. Se ia 60-500 mg pe zi, în pastila sau sub formă de capsule.

Saw Palmetto: De asemenea, cunoscut ca Seranoa primi, aceasta este o alegere preferata pentru mulţi bărbaţi, datorită capacităţii sale de a încetini pierderea părului şi de a încuraja regenerarea. Multe preparate comerciale, tratamente căderea părului folosesc această plantă ca o bază, dar aceasta poate fi uşor de găsit în forma sa pură. O doză de 160 mg luată de două ori în fiecare zi este recomandată.

Preparate externe

Şofrănel (ulei): De asemenea, cunoscut ca Carthamus Tinctorious, uleiul de sofran aplicat pe scalp acţionează ca un vasolidator. Acest lucru aduce mai mult sange ce va furniza substante nutritive pentru foliculul pilos.

Aloe Vera: Puteţi să vă frecaţi de Aloe Vera pe scalp în fiecare noapte. planta activează producţia de oxid nitric şi conţine o enzimă numită  superoxid dismutan. Aceste două substanţe combinate, pot stimula pe cei care suferă de chelie de tip masculin.

 Capiscum - ca o cataplasmă. Se irita pielea capului şi stimulează fluxul sanguin la baza parului, care poate încuraja cresterea unui par reînnoit.

Ceapă: Unii cred că frecarea pielii capului cu o ceapa inainte de samponare, pot stimula cresterea parului .

Niciun comentariu: