1 apr. 2009

Produse naturale pentru ingrijirea tenului si a corpului

Exfoliant pentru corp cu sare de mare si argila 
Aveti nevoie de o lingura de argila pudra, o ceasca de sare de mare, o lingura de miere, o lingura de apa de roze (sau infuzie de trandafiri, nalba, musetel etc.). Mai intai amestecati bine intr-un bol argila cu sarea; separat, dizolvati mierea cu apa de trandafiri si adaugati-o in primul bol. Daca este necesar, puneti mai multa apa de roze, dar cu mare atentie; prea mult lichid duce la dizolvarea sarii. Cu pasta rezultata masati bine tot corpul, incepand cu picioarele (dar nu si fata), apoi faceti dus.

Masca pentru ten uscat
Se poate pastra 1-2 saptamani, la frigider.
Aveti nevoie de 1 avocado, 3 lingurite de miere, o lingurita de zeama de lamaie, 1/2 de lingurita de lapte. Zdrobiti avocado, adaugati lamaia, mierea si laptele si apoi omogenizati. Aplicati pasta pe fata si pe gat si lasati-o sa actioneze 15 minute. Clatiti cu apa calduta si aplicati o crema. 

Masca pentru ten gras
Ingrediente: 1/2 de castravete fara coaja, 1 albus, 1 lingurita suc de lamaie, 1/2 lingurita frunze de menta tocate, o picatura de ulei esential de lime sau portocala. Combinati toate ingredientele intr-un mixer, lasati la rece 10 minute. Aplicati pe fata si pe gat si lasati timp de 20 minute, apoi clatiti cu multa apa. Aceasta masca se foloseste in aceeasi zi, nu se pastreaza mai mult timp. 

Masca cu afine si lamaie
Este buna pentru orice ten, in special pentru cel gras. Aveti nevoie de 4 linguri de afine proaspete, 3 linguri de fulgi fini de ovaz, o lingurita de migdale macinate, 2 lingurite de infuzie de plante, o lingurita de suc de lamaie, o picatura de ulei esential de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si la final se pune uleiul esential. 

Masca de fata cu cafea si cacao
Pentru tenul normal sau gras, amestecati cafea macinata si cacao pudra, adaugati lapte astfel incat sa rezulte o pasta moale. Se aplica pe fata si pe gat, evitand pielea din jurul ochilor. Dupa 15 minute, clatiti cu multa apa. 

Demachiant cu lamaie

Dupa o zi de munca sau de mers in aer liber, prin soare, acest demachiant va curata si va lumineaza fata foarte bine; este indicat si pentru tenul gras. Insa nu se aplica inainte de expunerea la soare, caci va veti arde foarte usor. Ingrediente: o lingura de faina de porumb, o lingura de zeama si una de coaja de lamaie, 2 linguri de fulgi de ovaz, o lingurita de pulpa de aloe (sau apa), o lingura de zeama de lamaie, 2 linguri de iaurt. Se mixeaza malaiul, ovazul si coaja de lamaie, apoi se adauga aloe, zeama de lamaie, iaurtul. Se aplica pe zonele mai grase ale fetei, masand-o cu miscari circulare, dar ferind buzele si zona oculara (se maseaza bine, pentru a curata in profunzime, dar nu mai mult de 10 minute). Dupa indepartarea mastii, aplicati o lotiune hidratanta. Se poate folosi de 2 ori pe saptamana si se poate pastra cateva zile la frigider.

Niciun comentariu: