22 nov. 2009

Cat de eficiente pot fi benzile pentru extragerea comedoanelor (punctelor negre)

Rezultatele depind de tipul de piele şi de calitatea lor - de firma producătoare a acestor benzi.
O alegere proasta are rezultat ZERO, în timp ce o alegere bună ar putea elimina până la 80% (sau chiar mai mult) din punctele negre. Cei mai mulţi utilizatori preferă produsele Biore. Extragerea punctelor negre din pori nu împiedică in totalitate reparitia lor, dar se consideră ca aceasta ar fi totusi metoda cea mai eficientă.
Pentru a imp[iedica reaparitia comedoanele se impun unele metodele de prevenire, cum ar fi igiena totală, cremele speciale (crema antiacneica de la Gerovital Plant ). In general, apar pe barbie, aripile nasului, frunte
Utilizarea benzilor: 
În primul rând trebuie curăţata pielea; apoi umiditatea este foarte importanta - ideea e sa se înmoaie pielea şi porii, pentru a obţine rezultate mai bune. Pentru aceasta se pune un prosop umed şi cald pe zona de piele afectata şi si il tinem apăsat timp de câteva minute. Sau putem recurge la o baie de aburi ( contraindicata celor care au cuperoza) : ţineţi capul deasupra unei oale cu ceai, expunandu-va la abur. 
Lipim banda peste nas foarte atent - nu trebuie să ramana vreun loc nelipit sau goluri de de aer; lasam 10 - 15 minute pentru a se usca. Scoateţi atunci când banda este complet uscat, incepand de la margini spre mijloc. 
Se spală faţa si se curata cu dezinfectant. 

Posibile efecte adverse 
- sa ramana lipici pe piele - se va spăle cu apă. 
- unele persoane se plang de o exfoliere «cu tot cu piele». Oricum, daca pielea este sensibila, trebuie evitate.
- poate sa doara indepartarea benzii: nu va grabiti, dezlipiti-o foarte usor, foarte încet. 
- arsuri cutanate şi dureri după eliminarea punctelor negre -trebuie să opriţi utilizarea benzilor sau le folositi cu multă precauţie data viitoare. Acest lucru se întâmplă in caz de piele foarte sensibilă. 
- mancărimi - se aplică unele dezinfectant (cum ar fi peroxidul de benzoil) şi mâncărimea va dispărea,

De unde le putem cumpara
Benzile pt. pori sunt vândute pe scară largă de la magazinele de cosmetica si in farmacii.
Din cate am vazut, foarte multe persoane spun ca sunt ineficiente; fie banda nu este de calitate, fie nu a fost folosita cum trebuie, caci au mai spus ca doar le lipesti pe nas si apoi tragi repede de banda; normal ca asa nu se duce nimic.........Inseamna ca nu au fost folosite corect.
Tipuri de benzi:
CETTUA Nose Pore Strip, se gasesc in farmaciile gen Sensiblu
Pond's Clear Pore Strip - recomandate de mai multa lume

Mai recomandam :
- masti cu argila
- folosirea unui produs de curatare pe baza de acid salicilic.
- solutia Activa de la Favisan
- produse Neutrogenagel - sapun, crema de fata Clear Pore (un gel de noapte), Neutrogena "Blackhead eliminating daily scrub".
Citeste si articolul
Scapă de punctele negre cu o reţetă preparată la microunde

Niciun comentariu: