18 feb. 2011

Eliminarea punctelor negre

Punctele negre sunt atât de comune, dar pot fi controlate şi chiar putem preveni aparitia lor, având grijă constant de piele.

Punctele negre sunt cauzate supra-activitatea glandelor sebacee. Secreţia în exces de ulei se extinde şi ingroasa porii pielii. Grasimea respectiva se aduna in pori si se intareste, iar porii sunt apoi înfundati cu sebum întărit. Având în vedere că porii sunt deschisi, sebumul este expus la aer şi se oxidează, colorându-in negru. De aceea, este cel mai important sfat este de a păstra pielea cu scrupulozitate, curata.

Pielea grasa are tendinţa de a atrage murdăria din mediul înconjurător şi poluanţii. În afară de faptul că punctele negre arata inestetic, ele sunt cauza acneei. Atunci când o porii sunt complet blocait, se poate infectata si apare un cos. Prin urmare, controlul punctelor negre este un mod de a preveni acnea.

Punctele negre nu apar doar pe fata, ci si pe spate, piept şi alte zone bogate in glande sebacee.


Metode eficiente pentru înlăturarea punctelor negre:


- Utilizaţi o mască de fulgi de ovăz sau de migdale care să cureţe faţa. Se amestecă pulbere de fulgi de ovăz sau de migdale, cu apă suficienta pentru a face o pasta moale, care se intinde cu uşurinţă pe piele. Freaca pielea cu vârful degetelor, acordând o atenţie specială zonelor cu probleme. Se lasă să se usuce timp de 15 minute, apoi se clateste cu apa rece.

- Aplicaţi suc de lămâie, de două ori sau de trei ori pe zi, pe zonele afectate.

- Incalzeste un pic de miere şi apoi se aplică pe puncte. Spălaţi-o după 10-15 minute.

Niciun comentariu: