17 oct. 2012

Din nou despre cearcăne

Dormi suficient?
De cât de mult somn ai nevoie? De obicei, de 7-9 ore pe noapte, dar variază la diferite persoane, în momente diferite din viata lor.
Alcoolul si drogurile pot afecta negativ calitatea somnului.
Ia vitamine adecvate care ajuta somnul. O lipsa de somn, cuplată cu absorbtia deficitară de vitamine tinde să reducă funcţia suprarenalelor.
Dormi, ia vitamine (în cazul în care este necesar), ia calciu / magneziu şi manânca verdeturi.
un supliment de minerale reface funcţia suprarenală.
Reduceti stresul, pentru a vă ajuta să dormiți mai mult.

Alimentația
Se recomandă o dieta sanatoasa, echilibrata , vitamine , şi multă apă .
Cearcanele si pungile sunt adesea atribuite lipsei de vitamina K sau de antioxidanti. De asemenea, o deficienţă în vitamina B12 (anemie) poate duce la apariția cercurilor intunecate.
Mananca multe fructe si legume, în special varza, spanac şi alte legume cu frunze verzi.
Ia un supliment de vitamine de zi cu zi, dacă este necesar.
Ia cantităţi adecvate de lichide, pentru a imbunatati circulatia.
Reducerea aportul de sare . Excesul de sare reţine apa în locuri neobişnuite, iar acest lucru poate duce la umflaturi sub ochi. Prea multa sare poate afecta, de asemenea, circulatia si cauza vaselor de sange de sub piele, care pot să apară mai albastre.

Fumatul
Fumatul provoacă deficiențe vasculare, probleme care fac vasele de sange mai proeminente şi mai albastre.

Relaxaţi-vă mai mult
V-ar putea ajuta la eliminarea surselor de stres şi de anxietate, care împiedică să dormiți. La rândul său,  relaxarea va ajuta pielea ochilor a se îmbunătăţi. Pielea tinde să reflecte o serie întreagă de boli fizice si emotionale, asa ca nu respinge necesitatea de a te relaxa usor.

Căi de atac naturale
Castravete
Feliile de castravete au fost mult timp utilizate pentru a reduce umflaturile şi a reîmprospăta aspectul pielii din jurul ochilor, oferind o rapidă soluție pentru ochii obositi si umflati. Puneti o felie pe fiecare ochi, sa fie și pe zona întunecată. Fa acest lucru de zi cu zi, stînd culcat timp de 10-15 minute. Stai cu ochii închişi.

Aplicati pungi reci de ceai sau un cub de gheaţă înfăşurat într-o pânză moale pe ochi, zi de zi. Taninul din pungile de ceai reduce umflarea şi modificările de culoare. Culcă-te, de preferinţă dimineaţa, şi  lasă sacii reci şi umezi cuceai pe ochi, aproximativ 10-15 minute. Stai cu ochii închişi. Aveţi posibilitatea să le păstra la frigider peste noapte astfel încât acestea vor fi gata dimineaţa.

 Foloseste un cartof
Puneti un cartof nefiert într-o blender.  se pun cartofii zdrobiți pe ochii inchisi Ţine-i timp de 30 de minute,. fiind culcat pe spate. Spălaţi-l cu apa calda. Această metodă funcţionează bine pentru unii oameni.

Utilizaţi o lingură îngheţată
Pune o lingura din congelator pentru 10-15 minute. Ia-o şi acopere cercurile cu ea. Tineti-o acolo până la lingura este caldă din nou.

Înlătură cauza cearcănelor
Alergii . Alergiile sunt o cauza comuna de decolorare a pielii de sub ochi. În cazul în care o alergie este radacina problemei, tratarea alergiilor sau a elimina alergenii, cum ar fi febra fanului poate fi frecvent tratate eficient cu medicamente cu si fara reteta.
Dacă cercurile voastre intunecate sunt constante, este posibil să aveţi o alergie alimentară nedetectată sau o alergie la un produs chimic din casa sau de la locul de muncă. Discutaţi cu un medic dermatolog pentru a  determina la ceea ce ar putea fi alergic. Persoanele cu alergii, de asemenea, tind să aibă un deficit de B6, acid folic şi vitamina B12 .

Gluten - intoleranţă .
este o alergie la făină de grâu, în special. Mai grav, ai putea avea boala celiaca. Pentru a testa boala celiaca, trebuie efectuate teste de sânge de către medicul dumneavoastră.

Congestie nazală. Un nas blocat poate duce la cearcăne, deoarece venele care dreneaza ochii la nas, se întunecă şi dilata.

Pigmentarea
 Aceasea pot determina cercurile intunecate de sub ochi.

Expunerea la soare.
Acest lucru poate creşte producţia de melanină. [6]

Subtierea pielii determinată de vârstă.
Imbatranirea subtiaza pielea, facand venele şi vasele mai evidente, pe măsură ce grasimlei si colagenul se epuizeaza in timp.

Ereditatea
Aceasta nu înseamnă că nu poţi face nimic, dar ar trebui să fie pregătit .

Trasaturile faciale.
Cearcanele pot fi umbre determinate de caracteristici proprii. Se corectează prin  utilizarea atentă a produselor cosmetice.

Produse cosmetice
Aplicati o crema de ochi care conţine vitamina K si retinol.
Cearcanele pot fi cauzate de o deficienta de vitamina K. Indiferent de cauza, cu toate acestea, cremele care conţin aceste două ingrediente reduc umflaturile si decolorarea în mod semnificativ , la multe persoane. Utilizarea pe termen lung pare a avea cel mai mare efect.

Utilizaţi un anticearcan care va camufla. Este important să utilizaţi un anticearcan care se potriveşte cu nuanta ta (şi anume, galben si piersici (pentru cercuri albăstrui) După aplicare, folosește o pudra translucida.

Alte sfaturi
Ţineţi minte că orice contact direct cu pielea trebuie să fie blând, caci aceasta este cea mai delicata parte a pielii de pe corp.
Evitaţi frecarea ochilor, irita pielea si poate rupe micile capilare, cauzand umflarea cât şi modificări de culoare.
Purtati ochelari de soare pentru a proteja pielea de schimbările de melanina.
Bea apa. Apă potabilă ajută întotdeauna.

PRODUSE COSMETICE INDICATE
Creion corector pentru cearcăne - Avon - nuanta light sau medium, 22 lei - oferta la 12, 99 lei 
Gel cremă pt ochi anew vital - avon - 42 lei (52 lei împreună cu o crema de zi sau de noapte)
Tratament pt. ochi anew reversal / avon - 69 lei
                               sau anew ultimate (ten matur) - 66 lei

Un comentariu:

coco spunea...

momentan am ceva cearcane din lipsa de somn , sper sa remediez !