29 apr. 2012

Cauzele cearcănelor și remedii casnice de tratare

Ereditatea
Ca  și varicele, cercurile intunecate de sub ochi sunt de obicei o trasatura mostenita.
Pielea de sub ochi este foarte subţire. Cand sangele trece prin venele mari de la suprafata pielii apare o tentă albăstruie. Pielea mai transparentă, de asemenea, e o trasatura mostenita. La persoanele cu o structura osoasa adâncă, umbrirea contribuie la accentuarea cearcănelor..

Medicamente
Orice medicamente care determină dilatarea vaselor de sânge pot provoca cearcăne. Deoarece pielea de sub ochi este foarte delicata, orice creştere a fluxului sanguin se vede prin piele.

Anemia
Lipsa de nutrienti in dieta  poate contribui la decolorare a zonei de sub ochi. Se crede că lipsa de fier, de minerale, poate provoca cearcănele. Deficienta de fier este cel mai frecvent tip de anemie şi  este un semn că nu este suficient oxigen în sânge și în tesuturile corpului.
Pielea poate deveni, de asemenea, mult mai palida in timpul sarcinii si menstruatiei (din cauza lipsei de fier), care din nou permite venelor de sub ochi să devină mai vizibile.

Oboseală
O lipsa de somn sau o oboseală excesivă pot provoca paloarea pielii, care permite ca sângele de sub piele să devină mai vizibil şi apare mai mult albastru închis.
Unii experţi spun ca oboseala nu are nimic de-a face cu cerarcănele, dar are de a face cu cazul în care se adună lichid în pleoapa inferioară.

Vârstă
Cearcanele sunt susceptibile de a deveni mai vizibile şi permanente o dată cu varsta.

Afecţiuni medicale
O alta cauza poate fi proasta circulatie a sângelui. Exercitiile cardio cresc circulatia sangelui si le poate ajuta să dispară.
Cearcanele  ar putea fi un semn de pierdere excesivă a apei din organism (deshidratare).

Remedii simple
Se beau multe lichide şi mai multă odihnă pot fi suficiente.

Pungi de ceai
Pune pliculete de ceai verde, folosie la ceai, pe ochi, 20 de minute, zi de zi. Puteţi uda doar pungile cu apă călduţă şi puneţi-le pe ochi atunci când s-au răcit.

Suc de cartofi
Sucul de cartofi este unul dintre cel mai bun mod de a reduce cercurile intunecate. Se rad cartofi şi se aplică imediat, pentru 20 de minute, zi de zi, cu ajutorul unui bumbac. Veti vedea rezultatele imediat şi în termen de câteva săptămâni rezultate sunt mult îmbunătăţite.

Sucul de castravete
Suc de castravete este un alt mod, care este cunoscut și mai utilizat. Se rade castravetele si aplica sucul cu ajutorul unui tampon de bumbac, pentru 20 de minute.

Masaj
Un tratament este masajul cu miere, ci ulei de migdale - in jurul ochilor, inainte de a merge la culcare. Acest lucru va uşura pielea din jurul ochilor si o va lumina considerabil. Cu toate acestea, unii spun ca frecarea constanta va determina ca cercul de sub ochi să devină mai vizibil.

Niciun comentariu: