17 mar. 2012

Curățarea naturală a pielii și albirea sa

Portocale
- ajuta la procesul de albire a pielii. Pentru aceasta, avem nevoie de coji de portocale, care se usucă la lumina soarelui. Odată complet uscate, le pisam și le transformăm într-o pulbere fină. Se adaugă câteva picături de lapte, pentru a face o pastă fină.
Aplicaţi această pastă pe față şi aşteptaţi până când se usucă. După aceea, spălaţi faţa, folosind apă călduţă.

Santal
Pulberea de santal luminează pielea, ajută la menținerea sa. Pentru aceasta, vă trebuie o cantitate mica de praf de lemn de santal. Adăugaţi câteva picături de suc de lamâie, suc de castravete şi suc de roşii. Se amestecă toate ingredientele, pentru a face o pastă fină. Acum, se aplică această pastă pe piele şi lăsaţi-o până când e complet uscată. Se clăteşte cu apa calda.

 Faină integrală
Luaţi aproximativ 2 linguri de făină integrală şi se adaugă la aceasta un vârf de cuţit de pulbere de şofran de India şi câteva picături de lapte şi suc de lămâie. Se amestecă toate ingredientele, pentru a face o pastă fină, şi se întinde uniform pe piele. Las-o aproximativ 10 - 15 minute. Odată uscată, freacă ușor pe piele şi mai târziu clatește fața cu apă calda. Are efecte benefice asupra pielii.

Lapte praf
 Într-un vas mic se amestecă o linguriţă de lapte praf, suc de lamâie si miere. Adăugaţi o jumătate de linguriţă de ulei de migdale. Aplicaţi acest amestec pe față si spalaț-o după aproximativ 10 minute. În afară de albirea pielii, dă stralucire feței.

Migdale
Migdalele  amestecate cu miere se aplică, ca o pasta, cu efecte benefice pt .piele.  Odată uscată, se masează. Vom avea pielea albă şi strălucitoare.

O combinaţie de iaurt şi portocale
Se amestecă părţi egale de iaurt şi suc de portocale şi se aplică pe față.
Se clăteşte după aproximativ 15 minute.

Miere şi suc de lamâie
- au fost considerate o pastă de albire. Pentru aceasta, aveţi nevoie de parți egale de miere şi lămâie. Aplicaţi-o pe faţă şi, după aproximativ 15 minute, clătiţi-o.

Castravete şi suc de lămâie
Se amestecă suc de castravete şi suc de lămâie, în părţi egale şi se aplică o pe față. Se clăteşte  după aproximativ 15 minute.

Cartofi
Aplicaţi suc de cartofi pe faţa şi se lasă-l timp de aproximativ 15 minute.
Se clăteşte cu ajutorul apei calde. Cartofii nu numai albesc pielea, dar, de asemenea, reduc şi petele pigmentare.

Un amestec de fulgi de ovăz cu suc de roşii proaspăt
Aplicaţi acest amestec pe faţă şi lăsaţi-l aproximativ 20 de minute. După aceea, spălaţi-l cu apă rece. Aceasta ajuta la iluminarea pielii.

Un comentariu:

coco spunea...

de iluminat vreau...de albit nu ! ca nu stiu ce retete sa mai inventez sa ma bronzez sub umbrela :)