24 mar. 2012

Cauzele căderii părului

Atunci când o persoană suferă din cauza pierderii de par, fiind vorba de o cantitate care depăşeşte mai mult de 100 de fire pe zi, această pierdere excesivă e îngrijoratoare.
Pentru a determina gravitatea , este important să se identifice cauza, care poate fi :
- ereditatea
De obicei, jumatate din cei ce suferă ereditar de caderea parului, încep să observe efectele până la vârsta de 50 de ani.
- Stresul
Mental şi fizic, provoacă pierderea părului, care poate dura săptămâni, chiar luni. De obicei, parul va reveni la normal în termen de câteva luni.
- îngrijirea deficitară a părului
Cei care au obiceiul de a trage puternic de păr, chiar și atunci când îl poartă strâns la spate, în codite impletite -pot provoca pierderea parului. Acest lucru poate apărea în jurul  liniei parului.
Mai pot interveni negativ coloranţi, precum şi unele produse de îngrijire, ce pot determina, de asemenea, caderea parului.
- Varsta
 Firele de păr au tendinţa de a rupe mai uşor.
- Boala
Atunci când o persoană suferă de o boală, cum ar fi sifilis, lupus sau cancer, parul poatecădea şi în funcţie de stare bolii, poate creste la loc.
= Medicamente
Efecte secundare asociate cu o varietate de tratamente medicale şi medicamente pot conduce la pierderea parului. Acest lucru este deosebit la unpacient care face chimioterapie sau radiatii pentru cancer.
Și medicamentele ce subțiază sângele pot provoca, de asemenea, acelaşi efect.
Pentru unii, parul creste din nou, în general, o dată ce medicaţia sau de tratamentul s-a terminat.
- Denutriția
O dieta care nu are proteine, fier, alte elemente nutritive, poate afecta parul. Creşterea cantităţii de vitamine şi minerale pe care organismul primeşte permit refacerea sa.
Multi-vitaminele, uneori, sunt de ajutor, precum şi adăugarea anumitor produse alimentare în dieta.
- Hormonii
La femei, căderea părului pot apărea când nivelul hormonal e afectat de pastile de control a sarcinii, sau de o schimbare a ciclului lor menstrual. Deseori, parul va creste la loc.
- Impetigo
De multe ori  prezenţa impetigo (Tinea capitis) pe pielea scalpului va provoca pierderea parului.
- Trichotillomania
Unele persoane manifesta un comportament compulsiv cunoscut sub numele de Trichotillomania, care înseamnă că acea persoană se trage de par, de pe cap, gene şi sprâncene.

Niciun comentariu: