9 feb. 2012

Fondul de ten - de câte feluri este

Fondul de ten este un element de machiaj care face machiajul complet.
Astăzi, puteţi alege din mai multe feluri de fond, astfel încât să puteţi obţine cea mai bună acoperire.
Fonduri hidratante - Acestea sunt ideale pentru pielea tânără şi clară. Acestea sunt, de asemenea, pentru vară. Acestea sunt un amestec între o cremă hidratantă şi un fond.
Fond Lichid - Acestea sunt cele mai populare şi versatile dintre toate tipurile, deoarece  oferă o acoperire cu aspect natural.
Fonduri cremă - Acestea sunt groase, bogate şi hrănitoare, ceea ce le face ideale pentru tenul uscat sau matur. Deoarece acestea au o textura destul de grea, asiguraţi-vă că aderăc bine le piele, ajutându-vă de un burete cosmetic umed.
Fonduri Mousse - Acestea sunt destul de hidratante şi ideale pentru pielea uscata. Cea mai bună cale de aplicare este de a tampona un pic de produs pe dosul mâinii, și apoi pe piele, cu un burete.
Fonduri Compacte - Acestea sunt într-o formulă care conţine fond sub formă de praf, cu un burete propriu de aplicare.
Fondurile sub formă de Stick - au o textură grea şi sunt cele mai bune pentru a fi utilizate pe pete sau cicatrici ale pielii.


Cum le încercăm
Inainte de a cumpara un fond de ten, încearcă culoarea pe interiorul încheieturii mâinii. Pielea de aici este impecabilă şi vă va oferi o idee despre cum va arăta culoarea pe față. Este nevoie de aproximativ un minut să se usuce şi să interacţioneze cu substanţele din piele. La început culoarea va fi mai rozie.
Apoi, du-te la cea mai apropiată sursă de lumină naturală. Dacă aţi ales bine culoarea, aceasta va dispărea în piele.
Alți experți spun că totuși nu este bine să încercaţi fondul de ten pe incheietura mâinii, pentru că are o culoare diferită comparativ cu fața.Inainte de a cumpara, verifică diferite culori pe linia maxilarului, pentru o potrivire perfecta. Asiguraţi-vă că sunteți la o lumină naturală, astfel încât să puteţi vedea exact cum va arăta.
Aplicare
Hidrateaza usor fața și gâtul, folosind și un produs anti-strălucire pentru zona T, dacă este grasă.
Aplicați pe față mici puncte de fundaţie. Amestecă-le uşor, prin lovituri ușoare.
Nu uitaţi să acoperiți toate unghiurile de pe față, fă o ultimă verificare în oglindă.
Multe companii au adăugat la fondurile de ten factori de protecţie solară, astfel încât acestea ne vor proteja de efectele îmbătrânirii cauzate de soare, în timp ce le purtăm. Deci, căutaţi protecţia UV şi factorul de protecţie solară (SPF).

Un comentariu:

coco spunea...

am inceput de curand sa indragesc fondul de ten :)