3 nov. 2011

Curățarea pielii

Nu cheltui bani pe produse de curăţat scumpe, pentru că o lotiune de curățare stă pe piele doar câteva secunde, înainte de a fi îndepărtată. Mai bine cumpără produse de înfrumusețare mai scumpe cum sunt cele hidratante, tratamente de protecţie solară intensivă şi alte produse care stau pe piele mai mult timp.
Indiferent de tipul de piele, excesul de sebum, de praf, de make-up, protecţie solară şi alte impurităţi înfundă porii şi îngreunează tenul. Din acest motiv, este important sa va spalați fața de cel puţin două ori pe zi.
Caută o loțiune de curățare care se potriveste tipului tău de piele. Cele puternice, strong, sunt bune pentru ten gras, iar cele uşoare - pentru tenuri uscate.
Curăţarea intra în rutina de zi cu zi. Săpunul, de asemenea, acţionează ca un cleanser pentru piele şi corp. Mulţi experţi de îngrijire a pielii pretind că niciodată nu trebuie să folosim săpun pe faţă, în timp ce unii medici spun că dacă folosim săpun, este bine. Poate că adevărul e la mijloc aici. Săpunul este bun, pentru pielea mai murdară (de ex., dacă ai mers vara, transpirat, prin praf) sau gras şi unii medici au prescris săpun antibacterian pentru pacienţii cu acnee. Cu toate acestea, săpunul usucă, în cazul în care aveţi un ten normal sau o piele uscată.
Se pot folosi și lapte de curăţare, loțiuni sau geluri de curăţare - au consistenţă de la subţire la moderat. Pentru a le utiliza, se întinde o cantitate mică pe pielea uscată sau umedă, apoi ştergeţi-o cu o cârpă umedă sau se clăteste cu apa calduță.
Mamele sau bunicile foloseau și smântână rece; cu aceasta este frecată pielea și se topeste make-up, excesul de sebum şi murdărie și este apoi ştearsă cu un prosop uşor umed. Acest procedeu este mai potrivit pentru pielea uscată.

Un comentariu:

coco spunea...

sau diverse ceaiuri , musetel , trandafie , galbenele...