1 mai 2009

Cum sa facem acasa parfumuri (reteta de baza)

La o cană cu apă punem o 1 ceasca de flori proaspete si tocate.
Într-un castron asezam un tifon cu marginile inafara si asezam aici florile dorite, apoi turnam apa- sa fie complet acoperite. Acoperim apoi cu un capac si le lasam pana a doua zi. Adunam usor  marginile tifonului si scoatem florile, dupa care stoarcem zeama continuta intr-un ibric. O fierbem pana ce ramane aproximativ 1 linguriţă. Turnam lichidul într-un flacon. Parfumul isi mentine mirosul circa o luna. Ce flori sa folosim: levănţică, liliac, lacramioara ( e otravitoare, sa nu vina in contact cu pielea), portocal, caprifoi, trandafir. Mai putem sa combinam ce ne place. Ne putem inspira de la parfumurile clasice -  crini, frezii, menta, cuisoare sau scortisoara, vanilie, lamaie, brad, tamaie, uleiuri esentiale de santal, de mosc, bergamota.

4 comentarii:

mihaella spunea...

salut!mai,dar ce frumuseti am gasit eu la tine aici.

Anonymous spunea...

Ai scris numai lucruri interesante si folositoare pe acest blog.BRAVO!Tine-o tot asa.

Anonymous spunea...

Salutare! Este primul site unde am gasit reteta simpla de parfum din apa si plante din flora romaniei si imi place aeasta idee:). Am icercat cu plante usate (rosmarin,menta de tara-isma,tei) dar parfumul obtinut a inceput sa miroasa urat dupa cateva zile ca si cum s-ar fi stricat. Apa rezultata di stoarcerea plantelor din tifon si-a pierdut aroma placuta dupa 3-4 minute de fierbere:(.... asa ca vroiam sa te rog sa mai axplici o data cum se face parfumul-mai clar si mai in detaliu.

Anonymous spunea...

Se vede ca cine a scris articolul nu are habar de acest domeniu al parfumeriei si nici cele mai elementare notiuni de chimie. Uleiurile esentiale nu sunt solubile in apa. Florile si frunzele plantelor aromate puse in apa vor fermenta si tot ce se va obtine va fi doar o apa clocita. In loc de apa se poate folosi eter de petrol (sau neofalina), se lasa sa se evapore solventul iar reziduul ramas se dizolva in alcool etilic de concentratie 96%.