7 mar. 2012

Vitamine și minerale pentru un par sanatos

1. Vitamina A

Vitamina A are un rol important în producerea sebumului. Fără aceasta veţi avea părul uscat, matreată si un scalp gros. Toate aceste simptome ar putea provoca pierderea parului. Aspirina şi unele medicamente prescrise ar putea împiedica absorbţia.
Supradozarea de vitamina A ar putea provoca pierderea parului, tu chiar mai mult.
Mango, portocale, morcovi, cartofi dulci -  sunt toate bune surse de vitamina A.

2. Vitamina B

Vitaminele B et, de asemenea, o parte foarte importantă pentru a avea un par sanatos. Toate vitaminele B ajuta la producerea de hemoglobină, care oxigenează - important pentru cresterea parului sanatos. Principalele vitamine B, pe care trebuie să te concentrezi pentru cresterea parului sunt Vitamina B-6 şi acid folic.
Vitamina B-6 este de multe ori gasită alimente bogate în proteine.
Vitamina B-6 şi proteinele sunt necesare pentru a preveni pierderea parului. Cartofi, cereale, banane, fasoleo, piept de pui, fulgi de ovăz, carne de porc, de vită - conţin Vitamina B-6.
Acidul folic se găseşte în linte, verdeturid, năut, papaya, mazăre si sparanghel.

3. Vitamina E

Vitamina E ajuta la circulaţia bună a sângelui, prin creşterea absorbţiei de oxigen.
cereale, migdale, Şofran - ulei, ulei de porumb, ulei de soia, varza creata, un supliment de vitamina E.

4. Vitamina C

Vitamina C este responsabilă pentru dezvoltarea sănătoasă a colagenului, care este necesar pentru un păr puternic. Vitamina C poate fi găsit în Kiwi, Guava, ardei roşu dulce şi portocale.

4 minerale care aveţi nevoie pentru un par sanatos 

1. Mineral de siliciu

Este mineralul cel mai important atunci când vine vorba de păr sănătos şi, probabil, un mineral care este de obicei de absent din cele mai multe diete.
Completarea dietei cu dioxid de siliciu ajuta, probabil, mai mult decât oricare alte minerale combinate de siliciu, deoarece ajută la utilizarea unei serii de alte elemente nutritive.
Bor, cupru, mangan, magneziu, fluor, fosfor, zinc şi stronţiu - toate vor beneficia de suplimentarea de siliciu.
Cum aducem un supliment de siliciu în organism? E greu, dar nu imposibil.
Puteţi obţine urme de siliciu mineral prin consumul de ovăz, mei, orz, grâu integral şi alge.

2. Iod

Iodul este foarte important atunci când vine vorba de a combate pierderea parului. Trebuie să aveţi iod pentru un par sanatos. Cu toate acestea, aveţi nevoie de un anumit tip de iod.
Un fel de iod pe care îl găsim în sarea de masă nu este tipul de iod care aveţi nevoie pentru cresterea parului. Acest tip de iod poate provoca uşor o supradoză de iod şi de fapt, poate cauza pierderi mai mari păr.
Deci, staţi departe de sare iodată şi şi profitaţi de iod,. din surse alimentare. Acestea includ KELP, iaurt (conţinut redus de grăsimi), lapte de vacă, ouă fierte, căpşuni şi brânză Mozzarella.

3. Zinc

Zincul este un alt mineralimportant. Prea mult de zinc ar putea bloca  absorbţia altor minerale.
Cu toate acestea,  nu înseamnă că nu aveţi nevoie de zinc pentru un par sanatos.
- carne de vită, ficat de vita, fasole Lima, năut, mazare, nuci de Pecan, mazare verde, migdale, radacina de ghimbir si oua ecologice sunt toate bune surse alimentare de zinc.

4. fier

Evitaţi să luaţi suplimente de fier. Ar trebui să luat din surse de alimentare. Dacă vă decideţi să luaţi un supliment de fier,  evitați sulfatul feros, care este greu de absorbit.
Stridiile, carnea rosie slaba, ficat, carne de pasăre, ton, cereale, cereale integrale, fasole uscată, ouă, fructe uscate, legume cu frunze verde închis, grâu, mei, ovăz, orez brun, boabe de soia, fasole uscată şi mazăre, fasole, migdale, nuci de Brazilia, prune, stafide, caise, broccoli, spanac, varză, sparanghel, verdeturi, păpădie.
De asemenea, asiguraţi-vă că se combina alimentele cu vitamina C, la aceeaşi masă, pentru o mai bună absorbţie de fier.

Tratament pentru păr, cu ulei de argan și vitamina E:
- spray pentru vârfurile deteriorate - se aplică direct pe păr, nu se clătește - preț -28 lei;
- tratament leave in cu ulei de argan - se pulverizeaza in palme și se aplică pe părul umed. - 30 lei-

Oferta
- oricare produs de mai sus se poate cumpăra cu 10, 9 lei, daca se mai cumpără incă un produs avon.

Niciun comentariu: