18 feb. 2012

Cum vă puteţi crea sprancene frumoase

Sprâncenele sunt ca un cadru ce evidențiază ochii, la fel cum coafura încadrează faţă şi o ramă- o pictură. Nu-i o exagerare sa spunem ca forma sprancenelor ne poate face mai frumoși sau mai urâți.


Elemente de bază
  A) Stand in fata oglinzii, uită-te drept înainte. Incearca să vizualizezi o linie imaginară ce pleacă direct de la baza nasului la spranceana ta. (Puteţi folosi, de asemenea, un creion). În primul rând, imaginati-va linia (sau o desenezi) direct în sus, de la linia de baza din dreptul nasului, și afli locul de unde sprâncenele ar trebui să înceapă .
B) În al doilea rând, privind drept în oglindă, imaginati-va o linie înclinată înspre centrul ochiului, în dreptul  pupilei. Acesta ar trebui să fie arcul sprâncenei..
C) În al treilea rând, imaginati-va o linie ce pornește de la baza nasului mai departe, spre colţul exterior al ochiului. De aici, linia continuă și merge în punctul in care sprânceana trebuie să se termine.

2.
Pensează firele de păr în exces, și de sub frunte,  pentru a curăţa linia.
Dacă sprîmcenele sunt prea scurte:
Utilizaţi un creion proaspăt ascuţit  pentru a desena o linie delicată, pentru a extinde sprânceana la exteriorul ochiului. Bruiază culoarea, uşor, cu vârful degetului.
3.
Pentru a face arcul mai mare, se pensează și aici,  depinde cât de înalte doriți să fie. Aceasta, instantaneu, "deschide" aspectul ochiului.
4.
În cazul în care sprancenele sunt subtiri sau rare, completati-le desenând, scurt, fire de păr înclinate, ca lovituri cu creionul pe frunte.

Cele mai bune pensete sunt cu tăișuri înclinate,  uşor texturate.
Păstraţi pensete curate, le dezinfectați cu alcool.

Culoarea
Intotdeauna alege o culoare care se potriveşte cu părul și nuanța pielii.
Cu cât distanţa dintre cele două sprancene creşte cu atât nasul tău arată mai lat.

Niciun comentariu: