30 sept. 2011

Fardul corector (anticearcăn) - cum se aplică

Aceste farduri (Concealers) sunt cele mai bună soluţie pentru a ascunde imperfecțiunile pielii.

Ca anticearcan, este folosit pentru a acoperi petele întunecate. Daca doriti sa acopere unel adâncituri din piele, puteţi folosi o perie fină cu care depuneți anticearcanul în gropi.
Anticearcănele sunt menite sa ascunda defectele și nu să atragă atenţia asupra lor. Cea mai bună cale de a reuși este de a alege o culoare cu o jumătate de nuanta mai deschisa decat culoarea pielii tale naturale.
Pentru tenul palid, folositi o nuanță bej cu tonalităţi de galben. Pentru pielea  măslinie, utilizaţi un bej mediu j cu tonalităţi de roz. Şi pentru pielea mai inchisa, o nuanta mediu-închisă, cu tonalităţi de piersic.
Înainte se aplica o crema hidratanta. Apoi, un pic de anticearcan, direct asupra zonei. Puteţi folosi o perie mică sau puteţi să-l punctați cu degetul.

Ccrema hidratanta este necesară, pentru o finisare mai translucidă.

Sfaturi de aplicare:

Întotdeauna începe cu mai puţin decât crezi ca ai nevoie. Poţi adăuga mai mult, dacă este necesar, dar ideea este de a folosi cât mai puţin posibil.
Anticearcanul te ajută să acoperi acneea. Folosiţi un anticearcan galbui, pentru a ajuta la ascunderea roşeţei asociate cu acneea.

Aplicaţi anticearcanul cu moderatie. Prea gros va fi prea vizibil.

- sub ochi

O nuanţă neutră este bună sub ochi.  De obicei, anticearcanul ar trebui să acopere întreaga zonă de sub ochi.

Când se utilizează un anticearcan mai întunecat? Dacă cercul din jurul ochilor e mai întunecat.

Trebuie sa folosesti un corector de culoare. Aplica fondul de ten şi apoi să utilizaţi un anticearcan, peste fundatie. După aceasta, se aplică un pic de fond, la fel ca înainte.

Dacă pielea dumneavoastră este foarte sensibilă, atunci ar trebui să alegeţi un anticearcan care conţine doar pur pigment minerale şi fără vopsele, uleiuri, talc sau amidon.

Varietați de Concealer
anticearcan lichid - în tub, se stoarce doar pe vârful degetului şi se aplică
Crema anticearcan -  în tub, cu un aplicator care poate da cel mai bine un aspect natural.

Niciun comentariu: