6 iun. 2011

Cele mai bune măști faciale

Iata cateva retete de măști faciale cu produse naturale care întineresc pielea.

 * Ananas și Papaya 
 Atât papaya cât și ananaul conţine o enzimă, papaină, care înmoaie şi vindeca pielea. Enzimele din aceste fructe lupta împotriva radicalilor liberi, cauzați de razele UVA, şi  reduc petele de vârstă şi ridurile fine şi curăţă pielea. Acest tratament lasă pielea moale și suplă.

Ingrediente:
O felie de papaya verde/o lingurita de suc de papaya sau 1 felie de ananas copt/ 1 lingurita de suc de ananas.
Se face un masaj cu fructe sau suc, pe faţa şi gât. Deşi fructul este lipicios, este mai bine să lăsaţi să se usuce complet (durează aproximativ 10 minute) înainte de clătire.

* Papaya si miere
Scoate celulele moarte şi revitalizeaza  tenul mat.

Ingrediente:
papaya, o linguriță de miere, 1 linguriță de suc de lămâie.
 Se amestecă toate ingredientele într-un blender. Se aplică la faţă şi gât şi se lasă timp de 20 de minute şi apoi se spală cu apă caldă.

* Lapte și mușetel
Se lasă la macerat mușetelul în lapte, câteva ore. Se strecoară, se adaugă miere şi 0 linguriţă de germeni de grâu. Amestecă bine şi se păstrează într-o sticlă.

* Piersici 
Se zdrobește o piersică cu furculita. Apoi se adaugă 1 lingură de miere şi un pic de fulgi de ovăz. Aplica pasta pe piele și se lasă să stea timp de 10 minute. Clătiți bine cu apă rece.
 
* Gel de curătare pentru toate tipurile de piele 

Adăugaţi 2 linguriţe seminţe de in în o cratiţă conţinând 1,5 ceși de apă sau infuzii de plante. Se aduce la fierbere şi se fierbe uşor timp de 15 minute, amestecând pentru a preveni lipirea. Se dă deoparte. Amestecul ar trebui să se îngroaşe  ca un gel. Se strecoară, se adăugă faina de ovăz pentru a face o pastă moale. Frecaţi  fața si gâtul, lăsaţi câteva minute, apoi clatiti cu apă caldă (nu fierbinte!).

Niciun comentariu: