16 mai 2010

Esential pentru pastrarea tineretii tenului

Colagenul

Colagenul este esential pentru o piele sanatoasa; schimbarea pH-ului pielii prin utilizarea unui produs cu retinoizi poate ajuta la generarea de colagen.
Cel mai bun mod de a păstra colagenul cat mai intact este evitarea soarelui. Dermatologii avertizează că până la 90 la sută din riduri, petele de culoare închisă şi si alte imperfectiuni ale pielii sunt cauzate de expunerea la soare. Acesta este motivul pentru care se recomanda utilizarea produselor cu protecţie solară. In cazul in care prejudiciul s-a produs, putem încerca să revenim, in parte, la un ten frumos, cu:

Vitamina A

Vitamina A reduce cu adevărat ridurile, mai mult decât orice alt produs.
Produse ca Retin-A, Renova sau Micro Retin-A par afi eficiente, dar numai sub supraveghere medicala. Sunt pareri care sustin ca pielea devine mai intinsa, dar la unele persoane , dimpotriva. Depinde de modul de folosire - probabil supralicitarea dauneaza.
Reţineţi că nu trebuie să expuneţi pielea la soare atunci când se utilizează Retin-A, Renova sau Retin-A Micro si se impune protecţie solară şi o pălărie.
Retinoizii
Retinoizii conţin o mai puţin agresivi ca vitamina A , sunt mai puţin eficace.

Cremele cu Vitamina A (retinoizi)
Pentru a preveni aparitia ridurilor sau a preintimpina agravarea lor, cata produsele care conţin vitamina A sau, sub prescripţie medicală, Retin-A , Differin sau Renova.
Utilizata noapte de noapte, cremele cu vitamina A stimula reînnoirea colagenului si previne lasarea pielii. Rezultatele pot fi vazute in aproximativ 6 luni.
SE mai recomanda produsul anti-rid Roc Retinol Actif Pur - Tratament anti-rid.

Alpha hidroxi Acizi & Beta
AHA şi BHAs sunt bune pentru femeile care nu suporta produsele cu Vitamina A , pentru ca le usuca pielea. AHA sunt extracte de acid care tind să fie mai hidratante. Cautati produse care includ acid glicolic (un acid extras din trestia de zahar), acid lactic ( dinlapte) sau acid citric (fructe citrice).

Hidroxi acizi alfa sau microdermabraziune sunt pentru exfoliere - o dată pe săptămână . Se gaseste si in MD Skincare Alpha Beta Daily Face Peel .

Antioxidantii
Radicalii de oxigen produsi de poluare, stres si soare sunt un adevarat cosmar pentru pielea. Ei ataca celulele sanatoase ale pielii , afecteaza colagenul, conduc la aparitia ridurilor.
Antioxidanţi precum ceaiul verde, vitaminele C & E, coenzima Q10 din diferite creme conduc impreuna la neutralizarea radicalilor liberi.
Antioxidantii se iau si intern si extern, in creme sau preparate naturale.


Vitamina K
- pentru cearcane movii, care sunt rupte de fapt vase de sange sub piele, cauzate de ereditate, bautura, tigari si cafeina. Se recomanda creme cu vitamina K , creme care contin cafeina sau s-ar putea foarte bine să fie o deficienta de fier, caz în care trebuie tratata.

Nota:
1988 - FDA a avertizat cu privire la utilizarea fără discernământ a Retin-A, un medicament anti- acnee, folosit intens pentru a trata ridurile.
1995 - FDA a aprobat acidul tretinoic, principalul ingredient din produsele Retin-A, in lupta împotriva ridurilor.

Niciun comentariu: