12 ian. 2010

Aplicarea fondului de ten si a fardului corector

Fondul de ten se aplica pe fata cu un buretel sau cu degetele - dar si pe pleoape, buze si pe gat, pentru a obtine un aspect natural si pentru fixarea fardurilor si a pudrei.
Dacă este prima dată cand încercati un fond de ten, ma intai trebuie sa stiti sa alegeti culoarea perfecta pt.dv. - o nuanta cat mai apropiata de culoarea tenului.
După ce aplicati putin fond pe mana, trebuie sa-l analizati la lumina naturală (afara), pentru a sti dacă vi se potriveşte sau nu. Fondul de ten trebuie sa aiba o nuanta aproape de ten - de pielea de pe fata si gat; incercandu-l pe mana, poti fi indusa in eroare. De regula, se incearca pe dosul mainii, mai sus de palma, unde pielea e mai deschisa. Cel mai bine se poate testa pe gat sau pe partea inferioara a maxilarului.
Mai intai de toate se curata bine fata cu demachiant, lotiunea tonica si se aplica crema hidratanta.
Fondul de ten se aplica de regula de sus in jos, de-a lungul fetei, insistand la baza nasului, barbiei si zonei dintre sprancene, zone care produc mai mult sebum. Apoi se indeparteaza surplusul cu un tampon umed si se curata sprancenele bine. Daca nu s-a uniformizat corect, aplicati fond de ten diluat cu putina crema.
Se poate aplica si doar acolo unde este nevoie, pe frunte, nas si barbie; aplica putin fond de ten si pe gat si decolteu.
Varianta:
Aplicati doua puncte de fond de ten pe frunte, pe aripile nasului, pe barbie, pe gat si cu degetele sau un buretel il intindem din centrul fetei spre exterior, frunte si pometi, prin tamponare.
Cu o pensula aplicam si pudra translucida pentru a fixa baza. Pentru o mai buna fixare, pulverizati cativa stropi de apa minerala sau apa termala.
Recomandari:
- Pentru piele uscată: 
Orice fond de ten cremos, cu ulei mineral este bun. Fondul de ten lichid care are la baza apa este potrivit pentru tenul uscat.
- Pentru ten normal: 
Aproape orice fel, sau cele cu ulei. 
- Pentru ten mixt / gras: 
Fara ulei.
E bine sa aiba si factor de protectie solara (cel putin 15); fondul de ten ne protejeaza de poluarie, ultraviolete si radicali liberi.

Fardul corector
Este ca un ruj bej-alb, care acopera imperfectiunile pielii; cele uleioase sunt bune pentru ten normal sau uscat. 
Mai sunt si sub forma lichida, mai uşoare.
Impotriva cearcanelor:
după aplicarea fondului de ten, aplicam corectorul numai pe pielea patată. Lăsam să se usuce apoi il tamponam si il estompam cu un tampon de bumbac, pentru a nu se observa marginile. 

Folositi culori naturale.

Niciun comentariu: