11 nov. 2009

Reguli simple pentru machiaj

 Înainte de aplicarea oricărui machiaj, trebuie să vă curăţaţi fata cu apa in care adaugati un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Apoi se aplică cuburi de gheata pe fata si astfel machiajul poate să dureze mai mult. 

Aplica anticearcan 
Este folosit pentru a ascunde cercurile intunecate din jurul ochilor, dar si pentru a acoperi eventualele pete şi cicatrici. Un anticearcan bej este ideal pentru tenul brun şi unul cu tonuri naturale pentru un ten deschis. Să fie repartizat egal, cu ajutorul unui burete uscat sau cu degetele. Apoi se poate aplica fondul de ten. 

Pudra translucida
Aceasta ajută fondul de ten sa se mentina mai mult timp. Pudra in exces trebuie indepartata cu o perie. Fardul de obraz se aplica în mod egal de-a lungul pometilor. 

Fondul de ten
Este folosit pentru a spori culoarea tenului si se alege în funcţie de tipul pielii. Pentru pielea uscată, fondul lichid este indicat, în timp ce fondul semi-lichid este adecvat tenului mixt. Se aplica cu un burete. 

Frad de ochi 
Culorile acestuia trebuie selectate cu atenţie; mai intai se aplica o nuanta de baza, deschisa. Nuante mai inchise - la colturile exterioare ale ochilorii. Cu un creion sau Kohl Kajal putem colora pleoapa interioare, pentru a face ochii să apară mai dramatici. Rimelul aplicat la genele sporeste acest efect.

Ruj 
Buzele să fie subliniate cu un creion, astfel încât rujul sa nu se raspandeasca. Aplicam apoi rujul de buze care se va amesteca cu creionul. Pudram, pentru ca rujul durează o perioadă mai lungă, apoi se aplică luciul sau alt strat de ruj.
Pentru ca buzele sa para mai pline: Evitati nuante de ruj de visiniu inchis, rosu sau nuante de prune.
Foloseste glos, lucitor si luminos, care da volum buzelor. 

Niciun comentariu: