22 sept. 2009

Gene frumoase, ochi frumosi


Uneori genele sunt uscate si rare, probabil si din cauza rimelului. Ce putem face? Sa ne machiem mai putin - rimelul nu e necesar chiar zilnic. Sau daca nu putem altfel, sa-l indepartam atunci cand ajungem acasa, sa nu stam cu machiajul pe fata pana seara tarziu. 
 Ce masuri putem lua? Avem nevoie de:

- Crema pentru ochi

Aplicarea unei creme (pentru ochi sau de fata) pe timp de noapte este benefica. Bineinteles, dupa ce ne-am demachiat si ne-am spalat. Aplicam o cantitate mică de vaselină pe o periuta de aplicare a rimelului, foarte  curată, apoi periem genele. Puteţi aplica crema si cu degetele, bine spalate inainte.

- Ulei de măsline sau de ricin 
Puteţi aplica ulei de ricin sau ulei de măsline pe gene, tot cu o perie curata de la  rimel. Umeziit foarte putin peria cu ulei,c aci nu trebuie sa intr ein ochi. În cazul în care uleiul ajunge in ochi, trebuie indepartat cu apă. Lasam ulei peste noapte şi il spălam dimineata,  cu demachiant. Altfel, va atrage praf si impuritati. Genele vor deveni mai negre si mai lungi.

- Glicerină 
Aplicarea de glicerina amestecata cu ulei de ricin va face genele mai frumoase, pe termen lung. La fel, se aplica  pe timp de noapte si de indeparteaza dimineaţa.

- Albus

Batem albusul şi ungem usor genele, foarte putin, cu ajutorul unei perii de rimel ; ne spalam dimineaţa. 


- Decoct de galbenele 
Puteţi folosi acest decoct sub forma de comprese pentru a elimina oboseala ochilor şi pentru a spori frumuseţea genelor. Masati uşor pe gene si pleoape si acestea vor fi mai curate. 

 
* In final, nu utiati ca frumusetea parului si a tenului sunt oglinda unui organism sanatos. Asa cam nu uitati:  regim alimentar echilibrat in vitamine,  proteine şi carbohidraţi; nu lasati deoparte sucurile naturale  de fructe, lactatele, legume cu frunze verzi si fructele; beţi multă apă pentru a va detoxifia. 

Niciun comentariu: