11 dec. 2016

Obiceiuri proaste care duc la pierderea părului

-  Consumul de alimente intens prelucrate

Alimentele foarte prelucrate nu au vitaminele şi mineralele de care aveţi nevoie pentru a vă menţine un par sanatos. Produsele alimentare pierd o mare parte din valoarea lor nutritivă, atunci când sunt gătite. Fără  aceste substanţe nutritive, parul va avea de suferit.
De aceea se recomandă consumul de legume nefierte, cum ar fi o salatele, de exemplu.
Puteţi lua, de asemenea, suplimente de vitamine şi suplimente de minerale. Atenţie însă la supradozaj.

- Băuturile răcoritoare

Cele mai multe bauturi racoritoare sunt încărcate cu zahăr. Chiar şi cele pentru dieta au mult zahăr în ele. Chiar şi acestea au echivalentul a 10 cuburi de zahăr. Băuturile  celelalte au considerabil mai mult.

-Consumi prea mult zahăr

Majoritatea oamenilor nu realizează cât de mult zahăr consumă în fiecare zi.  Pe persoana, în  medie, se conumă chiar 20 linguriţe de zahăr pe zi (un adolescent -chiar 34).
Zahărul poate diminua din organism o serie de substanţe nutritive şi stimulează suprarenalele, ceea ce determina organismul să producă mai multi androgeni, hormoni ce provoaca pierderea parului.

- Consumi prea multa sare

Sare de masă e, de asemenea, legată de pierderea parului. Unii oameni de multe ori consumă sare pentru suplimentarea cu iod. Dar peştele este o sursă de iod mai bună decât sarea de masă. Sarea de mare este, de asemenea, o bună alternativă.

-Consumi prea multe grasimi saturate

Consumul de alimente cu grasimi saturate ar putea determina creşterea concentraţiei de DHT în organism. Ar trebui să se limiteze cantitatea de grasimi saturate, pentru tratamentul legat de căderea părului.

Remedii naturale pentru căderea părului

Masarea pielii capului cu uleiuri esentiale de stimulare poate încuraja, uneori poate accelera creşterea parului. Folositi un ulei de jojoba, cu 10-15 de picături din mai multe uleiuri de diferite, cum ar fi de Cedru, lavanda, rozmarin, cimbru si menta.
Cel mai bun moment pentru a efectua un masaj cu ulei esenţial este înainte sau în timpul unui duş. În acest fel, aveţi posibilitatea să va samponaţi ulterior.
Un alt mod natural de a trata anumite tipuri de pierdere a parului este nutriţia şi suplimentarea. Dieta ar trebui să conţină un bun echilibru de fructe, legume, lactate lowfat, grăsimi sănătoase, cum ar fi ulei de măsline şi uleiuri de peşte.
Dacă nu vă place peştele, luati o capsulă de ulei de peşte pentru a beneficia de Omega 3 şi 6 . Un alt supliment este Biotina, care este o vitamina B, recomandata pentru o piele sanatoasa, păr şi unghii.

Niciun comentariu: